Információk, érdekességek, hasznos tudnivalók nyugdíjasok és az idősebb korosztály számára.

Ebben a menüpontban olyan dokumentumokat tölthetnek le az érdeklődők, melyből idős honfitársaink juthatnak hasznos információkhoz a szabadidő eltöltésére, kulturális programokra vagy akár az egészségügyi ellátásra, igénybe vehető szociális ellátásokra és szolgáltatásokra vonatkozóan - legyenek azok akár önkormányzati, akár állami forrásból származóak.
Az itt található információkat a felmerülő igényeknek, illetve az aktuális változásoknak megfelelően rendszeresen frissítjük.

Elsőként egy olyan tájékoztató füzetet ajánlunk az érdeklődők figyelmébe, amely hasznos tudnivalókat tartalmaz  - többek között - a fogyasztóvédelemről és az időseket segítő áldozatvédelmi, bűncselekmények hatásait enyhítő lehetőségekről. A kiadvány  - melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma Központi Ügyfélszolgálatának munkatársai készítettek - utolsó oldalain hasznos címek és elérhetőségek olvashatók, internetcímekkel kiegészítve. ( A füzet aktuális változata ide kattintva  tölthető le )

A  letölthető "Kapcsolódó anyagok" között fontos tudnivalók olvashatók azok számára, akik valamilyen okból átmenetileg különösen nehéz anyagi helyzetbe kerültek, az ő figyelmükbe ajánljuk a kivételes nyugdíjemelésről, és az egyszeri segélyről szóló ismertetőinket.

Továbbá itt található meg átfogó tájékoztató anyagunk  az öregségi nyugdíjakról és a hozzátartozói nyugellátásokról. Az érdeklődők ezen felül információkat találhatnak még a nők 40 év jogosultsági idő után igényelhető nyugellátásának lehetőségéről, a szépkorúakat megillető úgynevezett jubileumi ellátásról, az időskorúak járadékáról, valamint az idősotthoni elhelyezés lehetőségeiről is.